Završen 19. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora

19. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora koje je održan u Nišu od 29 -31.marta, bio je i ove godine značajno mesto susreta turističke ponude i potražnje, mesto za poslovne dogovore, prezentacije, ali za razmenu inovativnih ideja i sadržaja iz oblasti turizma.

Niški sajam turizma, kao drugi po veličini sajam iz ove oblasti u Srbiji nakon skoro dve decenije ulazi u zrelu fazu i okuplja sve veći broj izlagača iz Srbije i regiona . Svoju turističku ponudu predstavilo je 60 turističkih centara iz Srbije (od severa do krajnjeg juga), kao i više od 10 gradova, turističkih destinacija i regija iz Crne Gore, Republike Srpske, Grčke i Bugarske. Učestvovali su i brojni predstavnici iz različitih oblasti turizma : turističke agencije, turoperateri, rehabilitacioni i zdravstveni centri i banje, ski centri, hotelijeri, restorateri, predstavnici uddruzenja i Agencija iz oblasti aktivnog odmora i ekstremnih sportova, proizvođači suvenira i organizatori manifestacija.

Sajam je osim izlagačkog dela ove godine imao brojne prateće sadržaje koji su doprineli kvalitetu sajma, kao što su degustacije gastronomskih specijaliteta, vina i rakija na štandu “Ukusi i vina” , gde su posetioci imali priliku da se upoznaju sa ukusima i mirisima Srbije i Balkana. Novina ovogodišnjeg sajma je prezentacija destinacija i manifestacija na sajamskoj bini , na kojoj su svoje programe predstavili: Leskovački karneval, viteški turnir ”Zaštitnici tvrđave”, street festival “PozitivNI” , Dani banice i Guča , ali i brojni kulturno umetnički ansambli iz raznih krajeva Srbije i iz grcke. Održana je i jednodnevna konferencija posvećena receptivnom turizmu ,kao i brojne prezentacije i poslovni sastanci .

Organizaciju 19. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora podržali su Turistička organizacija Srbije kao i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija RS.