TVRĐAVA, GRADSKO POLJE, MEDIJANA


Jednodnevni program razgledanja grada Niša (sezona proleće/leto/jesen)

U SLAVU CARA KONSTANTINA VELIKOG I NJEGOVOG NAISSUSA

Trajanje programa – do 4 sata

 

Autobusom/pešice: broj putnika: od 2 do 18

 

TVRĐAVA, GRADSKO POLJE, MEDIJANA

 

Program razgledanja grada, koji bi obuhvatio celokupnu priču o životu, liku i delu Cara Konstantina, započinje ispred kapija drevne niške tvrnave, koju su Turci sagradili na temeljima i ostacima vojnih utvrnenja iz perioda Vizantije i Rima i gde su ostaci rimskog Naissusa vidljivi na svakom koraku.

Šetnja tvrnavskim parkom, pored rimskog lapidarijuma, jedinstvene izložbe kamenih skulptura, smeštenih u centru tvrnave. Ostaci vizantijske ulice, pored Bali begove džamije, ostaci rimskog utvrnenja, na samom ulazu u tvrnavu. Priča o dolasku Rimljana na ove prostore, o širenju carstva u vreme Dioklecijana i značaju Naissusa u tom periodu.

Izlazak iz tvrnave preko drvenog pešačkog mosta, na severnoj strani. Odličan pogled na tvrnavski rov.

Obilazak Palate sa oktagonom na gradskom polju, za koju arheolozi tvrde da b je sigurno mogla biti rezidencija Cara Konstantina, u vreme njegove vladavine u IV veku.

Nastavak razgledanja ide autobusom, preko gradskog polja, naselja Jagodin mala, pored fabrike tekstila

Beneton, do arheološkog nalazišta Medijana. Pogled iz autobusa na ranohrišćansku crkvu, kod mosta na

Nišavi.

Dolazak na arheloški lokalitet Medijanu – bogato predgrane grada Naissusa. Priča o vladavini Cara Konstantina, borbi za ujedninjenje carstva, potpisivanju Milanskog Edikta i osnivanju nove prestonice – Konstantinopolja.

 

Medijana je zatvorena do septembra meseca.

 

Povratak u autobus

Kraj programa CENA: 15 eur

 

Cena aranžmana uključuje:

- Razgledanja po programu u pratnji lokalnog stručnog vodiča

- Autobuski prevoz prema programu

- Ulaznice za sve lokalitete, koji su u programu navedeni

Korisne informacije : Izlet se obavlja mini busom u pratnji lokalnog stručnog vodiča. Izleti sa posetom arheološkim nalazištima mogu biti neprikladni za osobe

sa ograničenim kretanjem . Zbog neprikladnosti terena, preporučuje se ravna ili sportska obuća. Gde god je potrebno, zahteva se plaćanje dodatnih troškova za

upotrebu foto aparata ili video kamera unutar arheoloških nalazišta. Za posetu verskih objekata molimo da budete prikladno odeveni. Redosled posete tokom izleta

može biti promenjen

Minimalan broj putnika za realizaciju programa je 2. Ukoliko je minimalan broj putnika manji od 2, agencija ima pravo na promenu cene aranžmana. Uz ovaj program

važe opšti uslovi putovanja organizatora TRAVEGO d.o.o., Niš

 

TRAVEGO d.o.o.

ul. Cara Dušana 37, Niš

tel/fax: +38118 / 252880

Web: www.travego.rs

Mail: office@travego.rs

 

Turistička agencija TRAVEGO je za vrlo kratko vreme uspešno pozicionirala sebe na tržištu Srbije, efektnom ponudom pre svega svojih outgoing aranžmana, ali u poslednje dve godine i ponudama za receptivni turizam u Nišu i Srbiji.

Svi segmenti poslovanja su se intenzivno razvijali i danas je, zahvaljujući mladom timu ljudi koji radi u agenciji, ponuda višestruko obogaćena kako letnjim destinacijama – Grčka, Bugarska, Italija, Španija, Crna Gora....; zimskim destinacijama – Bugarska, Austrija, Francuska....; gradovima Evrope – kružnim turama i ekskurzijama; individualnim putovanima; tako sve više i ponudama koje će zadovoljiti inostrane goste u Srbiji: Kopaonik, Zlatibor, banje Srbije, “city break” ture u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i ostalim gradovima Srbije.

Poseban segment našeg poslovanja predstavlja prodaja avio karata kroz Amadeus rezervacioni sistem. Najpovoljnije karte za letove kako u Evropi, tako i u svetu, možete pronaći kod nas u agenciji.

Dođite do naše kancelarije u centru grada ili posetite naš sajt i facebook i twitter stranicu i upoznajte nas sa detaljima Vašeg lepog putovanja iz snova…..

 

Vaša agencija TRAVEGO