SVETSKI DAN TURIZMA 2018

Udruženje AzBuki i Turistička organizacija Grada Niša organizuju obeležavanje Svetskog dana turizma u četvrtak, 27.09.2018. godine, sa početkom u 12:00 sati u Obrenovićevoj ulici kod Foruma. U ovoj manifestaciji učestvuje OŠ “Dositej Obradović“, dok će aktivisti udruženja AzBuki izvršiti interaktivno istraživanje na temu uticaj digitalnog razvoja i inovacija na turizam. Cilj istraživanja je da saznamo koliko su građani upoznati sa novitetima u digitalizaciji sa ciljem unapređenja informisanosti građana i stranih i domaćih turista Niša o kulturno-istorijskim lokalitetima i šta misle na koji način se može poboljšati promocija turističkih ponuda Grada Niša.
Ove godine tema Svetskog dana turizma je “Digitalni turizam”, te se fokusira na to kako digitalizacije u grani turizma podstiču inkluzivnost, jačanje lokalne zajednice kao i stvaranje novih prilika za mlade preduzetnike.
Turistička organizacija Niš, u saradnji sa Narodnim muzejom Niš je obezbedila karte za besplatan ulaz u sve objekte – Areheološka sala, Ćele kula, Memorijalni kompleks- Logor ,,12.februar“, koje možete podići u info centru Turističke organizacije Niš, Obrenovićeva 38.
Pozivamo vas da posetite ove značajne kulturno-istorijske spomenike, kao i da obiđete punkt sa promo materijalima o gradu, koji će biti postavljen u Obrenovićevoj ulici kod Foruma od 12h do 14h časova i pridružite se i podržite Svetski dan turizma kroz upoznavanje našeg grada.