PREZENTACIJA SRPSKOG TURIZMA U SOFIJI

U Sofiji je 31. maja 2018. održana pres konferencija i  prezentacija turističke ponude Beograda,  Novog Sada i Niša za oko 50 predstavnika turističke privrede Bugarske.

Prisutnima su se obratili Vladimir Ćurgus, ambasador Republike Srbije u Sofiji, Irena Aleksić, savetnik direktora za međunarodnu saradnju Turističke organizacije Beograda, Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš, Tihana Putin Turističke organizacije Novi Sad i Đurđica Vinčić, predstavnik ErSrbije , ali i domaćini  Ivo Marinov, direktor Turističke organizacije Sofija i Bajko Bajkov, predsednik Upravnog odbora ABBTA.  Ovaj skup potvrđuje da će se dugogodišnja uspešna saradnja sa bugarskim turoperaterima i  turističkim agencijama nastaviti i u narednom periodu.  Takođe, dogovorena je i studijska poseta grupe novinara Beogradu, kojaćebitirealizovana u saradnjisa Ambasadom RS u Bugarskoj i kompanijom Er Srbija.

Među učesnicima iz Srbije koji su predstavli svoju turističku ponudu bili su i predstavnici GO Niška Banja, TO Leskovac, sportsko-turistički centar Caribrod-Dimitrovgrad, specijalna bolnica za rehabilitaciju Prolom Banja, hoteli  iz Beograda – Crown Plaza, Belgrade, Holiday Inn, Vozarev, Slavija, Theater Belgrade,garni hotel Contact, Mark Hotel, Crystal Code apartman, hoteli Putnik i Vojvodina iz Novog Sada,  niški hoteli New City, Tami Residence i Eter, MujEn Lux apartman sa Kopaonika, i turističke agencije Serbia Travel & Events i Kompas Novi Sad.