Nova godina u Nišu

Niš je, sada već tradicionalno, grad koji je za vreme novogodišnjih praznika pun turista. Najveći broj njih dolazi iz Bugarske, ali ima i grupa i pojedinaca iz Grčke, sa Malte i ostalih evropskih zemalja. Hoteli su bukirani tokom leta, tako da je većina kapaciteta prodata već polovinom jeseni. Povoljne cene, interesantni istorijski lokaliteti i „meraklijska“ atmosfera u kafanama svake godine dovoljan su razlog da tokom novogodišnjih praznika u Nišu retko gde može da se nađe slobodna soba ili mesto u kafani. Shodno povećanju kapaciteta u odnosu na prethodnu godinu i broj turista koji proslavlja Novu godinu u Nišu veći je za gotovo 20%.
Grad Niš, već godinama beleži porast broja turista, kako domaćih tako i stranih. Rezultati Zavoda za statistiku Republike Srbije pokazuju da je u periodu od januara do oktobra 2019. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 8,5% u odnosu na isti period 2018. godine, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 7,2%, a broj inostranih za 9,3%.
Novina u ponudi zabavnih sadržaja ove godine, koju je organizovala Turistička organizacija Niš, je novogodišnji fijaker kojim su turisti i naši sugrađani imali priliku da se voze po Niškoj tvrđavi . Ova akcija imala je i humanitarni karakter, pa je svaki preuzeti vaučer za vožnju bio prilika za donaciju udruženju NURDOR.