Niš u kampanji za domaće turiste – VIDI SRBIJU

Turistička organizacija Srbije pod sloganom „Vidi Srbiju – koje momente ćeš pamtiti ovog leta“, u okviru letnje kampanje, kod Avalskog tornja, organizovala je promotivni događaj kojim poziva domaće goste da svoj letnji odmor ili njegov deo provedu na destinacijama širom Srbije.

Turističku ponudu Niša predstavila je Turistička organizacija Niša, u okviru koje se predstavila i gradska opština Niška Banja kao centar zdravstvenog, avanturističkog i seoskog turizma .

Niš se predstavio kao jedan od najstarijih gradova na Balkanu sa burnom istorijom i velikim brojem interesantnih kulturno-istorijskih spomenika iz različitih epoha –  Mediana,  Tvrđava, Ćele – kula, spomenik na Čegru, Logor iz II sv rata i spomen park Bubanj. Osim kulturnog turizma, Niš i okolina nude brojne lokacije za aktivan odmor i ekstremne sportove kao što su  Sićevačka i Jelašnička klisura, Suva planina i Bojanine vode.

Ove godine domaći turisti moći će da koriste vaučere sa subvencijom i u Niškoj Banji . Šest ugostiteljskih objekata se prijavilo i kategorisalo svoje smeštaje za turiste sa vaučerima za odmor: Prenoćište Zone, Smeštaj „Bojić“, Vila Olivera, Sobe Bojić Ljiljane, Smeštaj Tasković i Apartmani Urošević.