Niš među 10 mesta na Balkanu koja se moraju videti

16 Jun 14


Sajt http://www.earthtraveling.com/10-most-beautiful-places-to-visit-this-summer-on-balkan-peninsula/ objavio je listu 10 mesta na Balkanu koja moraju da se posete.

Među prirodnim i građevinskim lepotama Balkana našli su se: jezero Bled u Sloveniji, Plitvička jezera u Hrvatskoj, ostrvo Sveti Stefan u Crnoj Gori, Meteori u Grčkoj, Mostar u Bosni i Hercegovini, Ohridsko jezero u Makedoniji, Nesebar u Bugarskoj, Dvorac grofa Drakule u Rumuniji, Sarande u Albaniji i naš grad Niš.

Za Niš su na ovom sajtu napisali:

Kulturni, industrijski i administrativni centar nišavskog okruga, grad Niš, nalazi se na reci Nišavi u Srbiji i mesto je koje na Balkanu mora da se poseti. Niška tvrđava, arheološko nalazište Medijana, Ćele kula samo su neke od atrakcija grada Niša i njegove okoline. Niška tvrđava važan je kulturni i istorijski spomenik. Grad leži na desnoj obali reke Nišave, a na tom mestu se nalazi gotovo dva milenijuma.

Na sajtu se još navodi da se na Balkanu nalazi mnoštvo veoma popularnih turističkih destinacija i istorijskih znamenitosti, veoma ukusnu kuhinju i neke od najlepših prirodnih čuda.


Koja manifestacija po vama privlači najviše turista u naš grad?

  • Nisville
  • Nisomnia
  • Filmski susreti
  • Dani bureka


Galerija