IZAĐI MI NA TEGLU 2018

Ovogodišnji peti karavan “Izađi mi na teglu”, nacionalno takmičenje u pripremanju najboljeg ajvara, biće održano od 17. avgusta do 13. oktobra, a karavan će obići više od 30 gradova širom Srbije. Peta sezona nacionalnog karavana okupiće oko 450 takmičarskih ekipa i 3.000 učesnika.

Turistička organizacija Niš u saradnji sa realizatorom manifestacije „Izađi mi na teglu“ po peti put organizuje ovu manifestaciju u Nišu.
Ova gastro manifestacija se bavi očuvanjem naše tradicije i kulture kućnog spremanja zimnice i čuvanjem starih srpskih recepata od zaborava. Osnovni cilj ovog zabavnog takmičenja je potraga za najboljima u pripremanju ovog poznatog srpskog proizvoda u svetu.
Pored takmičarskog dela organizovan je i bogat celodnevi program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program. Nagradni fond za ovu sezonu biće 1.500.000 dinara.
Veliko finale će okupiti pobednike iz svih gradova a održaće se 13. oktobra u Beogradu gde će vlasnik najboljeg recepta biti nagrađen titulom najboljeg ajvar majstora u 2018. godini!

Ova, tradicionalna manifestacija “Izađi mi na teglu” biće održana 30. septembra, u parku Svetog Save u periodu od 11.00h do 20.00h.