Grčki portal izveštava o Niškom sajmu turizma i saradnji Niša i opštine Volvi

Međunarodno priznanje za opštinu Volvi na Sajmu turizma i aktivnog u Nišu, najbolji je pokazatelj odlične sradnje trećeg po redu grada u Srbiji i grčke regije Volvi.

Opština Volvi učestvovala je na 19. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu i predstavila turističku ponudu svog regiona. Na jedinstvenom štandu, posetioci su mogli da se upoznaju sa ponudama za predstojeću letnju sezonu, ali i da probaju čuvene grčke specijalite, rakije i vina.

Tokom boravka grčke delegacije u Nišu održani su brojni sastanci sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, načelnicom Nišavskog okruga Draganom Sotirovski, direktorom Turističke organizacije Niša Urošem Parlićem, na kojima se razgovoralo o privrednoj saradnji, prvenstveno iz oblasti turizma, kao i o dolasku grčkih turista u Niš i Nišku Banju.

Za vreme održavanja sajma, u jednom od niških restorana, organizovano je i Grčko veče na kome je delegacija ove regije predstavila svoju muziku i ukusnu hranu koju je propremao šef kuhinje iz Volvija. Skupu su prisustvovale sve već niške turističke agencije i predstavnici medija koji su imali priliku da se direktno upoznaju sa predstavnicima ove intersantne grčke regije i dogovore buduću saradnju.