Bitne informacije za učesnike 2015


Sky Race “Sokolov put” 

01.maj 2015.


Vreme je za drugo izdanje trke Sokolov put koja će se održati 01.maja sa startom u Niškoj Banji, (rezervni dan u slučaju lošeg vremena je subota 02.maj).
Fantastična staza vas vodi preko Koritnika, Crnog kamena, Mosora i Sokolovog kamena na Trem. Jedna od najtežih jednodnevnih ruta u našoj zemlji, definitivno sa najjačim usponom sa sjajnim vidikovcima duž grebena Suve. Samo zamislite distancu polumaratona a da treba da popnete Midžor sa nivoa mora.Trka kreće u 8h ujutru iz centra Niške banje. Okupljanje takmičara je u četvrtak 30.aprila u 21h, potpisivanje izjave odgovornosti, dodela paketa, startnih brojeva, majci. Organizovan je gratis prevoz autobusom (BG-Niška banja-BG) kao i ručak dobrodošlice u petak popodne na Bojaninim vodama, za sve učesnike. Takođe je organizovan i prostor za kampovanje sa toaletima i vodom za piće (dakle, spremite šatore). Uvek možete bukirati sebi smeštaj u Niškoj banji koji je krajnje pristupačan kao i termin za saunu i hidro masažu. Informacije o smeštaju preuzmite na sledećem linku:  Smeštaj 2015

 

Kontakt osoba za Nišku banju: Jelena Todorović TO Niš (0691523351) Posle izlaska na Trem (finiš trke), svi takmičari treba da se spuste do Bojaninih voda preko Devojačkog groba (još cca 6km) gde će ih čekati vozila organizatora koja prebacuju sve do starta, Niške banje. Ručak za sve učesnike organizovan je na Bojaninim vodama

 

„Sokolov put“ 22km, bitne stavke
- Start Niška banja
- Cilj vrh Trem
- Dužina staze 22km sa 2.169mnv uspona
- Najviša tačka 1.810mnv
- Najniža tačka Niška banja 280mnv
- 1 osvežavajuća stanica na 9km (moguće ostavljanje stvari, imate hranu, vodu, slatkiše)
- 3 kontrolne tačke
- 4 izvora/stanice sa vodom
- Obavezna oprema: astro folija i pištaljka
- Kotizacija 1200 din za trkače, 600 din za planinare, prijave do 10.aprila na Trka.rs
- Paket dobrodošlice: majica trke, karta staze, evidencioni karton, finišerska medalja
- Vremensko ograničenje za trkače 7 sati, za planinare 10 sati
- Planinari ne koriste osvežavajuće punktove, samo vodu mogu dopuniti na 13km kod repetitora (ispod Mosora) 
- Planinari nemaju rangiranje za Srpsku Skajraning ligu
- Limit 300 učesnika 
 

Svi detalji

- Trkači mogu ostaviti svoje stvari organizatoru u četvrtak uveče na potpisivanju izjava i preuzimanju startnog broja (crna kesa na kojoj ce pisati vaš startni broj).Te stvari će vas čekati u mini busu na Bojaninim vodama kad završite trku (ne na nekom usputnom punktu). Dakle, stvari nam predajete u četvrtak veče na dodeli startnog paketa i potpisivanju izjave odgovornosti. Planinari sami nose svoje stvari!
- Svi morate biti u četvrtak veče u Niskoj banji u kampu izmedju 20 i 23h najkasnije. Kako planinari tako i trkači, ko ne obavi sve formalnosti i lično ne prisustvuje ne može biti učesnik trke. Niko ne može umesto vas potpisati izjavu odgovornosti, morate imati i ličnu kartu/pasoš sa sobom radi identifikacije.
- Startni brojevi su isti za celu ligu i za njih ćete ostaviti depozit od 200 dinara, ko hoće da ih zadrži za uspomenu nema problema, depozit ostaje kod organizatora.

- Staza će biti markirana klasičnim planinarskim markacijama i trakicama, plus će svaki punkt imati oznaku sa kilometražom. Sve isto kao i 2014. Gde nije bilo ni najmanjih problema
- Na Mosoru (12km trke) vas očekuje uska, strma stazica. Zanimljiv spust I jako atraktivan. Vodite računa, tu se stvara mali čep ali to je sve normalno, u skladu sa ISF pravilima. Za SkyRace je čak i poželjno imati kratke tehničke deonice, sve je to u duhu Skyrunninga!
- Na kontrolnoj tački “Rajac” trkači mogu ostaviti višak stvari organizatoru, samo na toj tački (9km trke)
- Organizovan je gratis prevoz za prvih 70 takmičara koji se prijave i plate kotizaciju, autobus kreće u četvrtak u 17h sa parking BG Arene (posle zatvaranja prijava svi će dobiti mail sa instrukcijama i kontakt vođe puta) budite tačni, kreće se na vreme! U pitanju je parking koji gleda na glavni ulaz u Arenu. Autobus krece iz Niške banje u petak u 20h ka BG ako sve bude kako treba.
- Na raspolaganju imate kamp (mapa u prilogu) koji je na 5 min hoda od starta. Na 150m je i veliki parking kao i sportska hala u kojoj takođe možete spavati ako nemate svoj šator ili bude hladno. Kamp će imati mobilne toalete, štabni šator i pitku vodu.
- Ko ima dobar šuškavac i kabanicu koja štiti od vetra i kiše, ne mora imati astro foliju. Pištaljka je obavezna. Planinari svakako ne moraju imati astro foliju.

- Na Bojaninim vodama vas čekaju mini busevi koji vas vraćaju u Nišku banju. Uzmite u obzir vremenske limite, oni važe do Bojaninih voda a ne do Trema. Dakle, za 7h poslednji trkači moraju biti na B.vodama a planinari za 10h (18h). Tu imate i ručak. Limiti će se striktno poštovati, posle tog vremena nema ko da vas vraća nazad. Postojaće još jedna lokacija za vremenski limit na stazi, Devojački grob.
- Planinari mogu samo na jednom mestu dopuniti vodu, I Repetitior (13km).Trkači imaju četiri mesta, isto kao planinari plus Rautovo (6km), Rajac (9km) i Devojački grob (19km)
- Na Rajcu je i dodatna energija samo za trkače, voće, sokovi, čokoladice itd…
- Ne treba vam lekarsko uverenje, ali svi mladji od 18 god moraju imati saglasnost od roditelja overenu u sudu
- Svaki učesnik mora imati ličnu kartu na potpisivanju izjave odgovornosti
- Na svim kontrolnim tačkama se nalaze kontrolori koji vam obavezno perforatorima overavaju evidencioni karton trke. Ako imate sve overeno, znači da ste zavrsili trku
- Pored već napomenutih kontrolnih tački i lokacija, organizatori će biti rasporedjeni uzduž cele staze sa GSS-om kako bi nadgledali regularnost trke
- Sve što morate obaviti pred trku od formalnosti ili pitati, uradite to u četvrtak veče

- Staza je takva da prvih 12km imate makadamsku stazu (mix zemlje i kamena) sa mogućnošću da će biti i blata na nekim delovima. Od 12km do 19km je kozija stazica puna kamenja (krečnjački teren), tu nema blata. Vrlo teška za trčanje, budite pazljivi! Od 19km do kraja je isto uska kozija stazica ali mnogo bolja za trčanje, ne očekujte blato.
- Rok za prijave i kotizacije je 10.april do 16h, sve je već otvoreno preko portala trka.rs.

 - Nagradni fond će biti objavljen najkasnije do 09.aprila


Više informacija o trci možete dobiti na mailu skyrunning.serbia@gmail.com ili na

+381 63 8670711+381 63 8670711  (direktor trke – Marko Nikolić)

Više informacija o Nišu i Niškoj Banji - jelena@visitnis.com ili na +381 69 1523351+381 69 1523351  Jelena Todorović, Turistička organizacija Niš


Organizatori manifestacije: Skyrunning asocijacija Srbije, Turistička organizacija Niš, Opština NIška Banja, uz podršku Grada Niša.