Akteri u turizmu i ugostiteljstvu u vanrednom stanju

Poštujući preporuku Vlade Republike Srbije u uslovima uvedenog vanrednog stanja o ograničenju kretanja građana, svi akteri u turizmu su za vreme trajanja vanrednog stanja prilagodili radno vreme svojim potrebama uz mogućnost pronalaženja najboljih rešenja za bezbednost i zdravlje putnika i zaposlenih. Sada je gotovo sasvim sigurno da je  korona virus Covid-19 ekonomski najviše pogodio industriju turizma i ugostiteljstva. U Srbiji je situacija u turističkom sektoru vrlo kritična, i više od 7.000 zaposlenih strahuje od gubitka posla. Većini je aktivnost vezana za komunikaciju sa klijentima  putem E-mail adrese  kao i putem drušvenih mreža – facebook i instagrama.

Turističkim agencijama likvidnost je u ovom trenutku najveći problem, jer ne postoji dnevni prihod, a novac koji je uplaćen od strane putnika za prolećna putovanja i rano leto već je prebačen stranim partnerima, hotelima i avio-kompanijama, koji su takođe u problemu zbog virusa. Na osnovu trenutne situacije u saradnji sa Ministarstvom Turizma će se utvrditi  mere koje će se preduzeti za već uplaćene aranžmane. Putnicima se nudi mogućnost promene termina ili vaučer u vrednosti uplaćenog iznosa koji se može realizovati u periodu od godinu dana od dana planiranog putovanja.

Do razrešenja situacije i donošenja konkretnih odluka, trenutno, u vreme vanrednog stanja, suspenduju se bilo kakve promene rezervacija za letnju sezonu. Što se tiče konkretno mera ministarstva za trgovinu, turizam I telekomunikacije, u sferi turizma I dalje nema nekih konkretnijih mera.

Od strane Provredne komore Srbije (PKS) od turističkih agencija traženo je da dostave podatke vezane za:

1) broj putnika, 2)destinaciji gde se putuje, 3) iznos koji su uplatili za aranžmane-putovanja, kao i 4) broj putnika koji su otkazali aranžmane-putovanja Ili broj putnika kojima su rešene reklamacije (vraćen novac ili prihvaćen vaučer). Podaci o broju putnika se odnose na putnike čiji je period realizacije putovanja do 1) 15. 05.2020. godine; 2)do 31. 08.2020. godine kao I o broju putnika čiji je period realizacije putovanja do kraja tekuće godine. Verovatno će u skladu sa tim podacima doneti neke mere za razrešenje poroblema nastalih izmedju agencija I putnika koji zahtevaju svoj novac nazad.

Za one agencije koje koriste usluge Amadeus rezervacionog sistema, Amadeus je doneo odluku o odlaganju uplata na osnovu Amadeus faktura za period mart/april/maj 2020.g. (sa mogućnošću produženja do okončanja vanrednog stanja )  na period otplate na 4 mesečne rate počev od septembra meseca, pa do kraja 2020.godine.

Slično je i sa hotelijerima, restoranima i kafićima. Zatvoreni su svi hoteli što zbog otkazivanja noćenja gostiju usled korona virusa, tako i zbog zabrane okupljanja ljudi. Takođe, mikro i mali privrednici u sferi ugostiteljstva su kao najbolje rešenje videli zamrzavanje svog poslovanja kao jedinu mogućnost da u vreme kada ne rade smanje troškove porez, kirije, plata, kredita, komunalija i sl.

U vreme dok se od Ministarstva za trgovinu, turizam I telekomunikacije očekuju konkretne mere za oporavak turističke privrede, Vlada Republike Srbije 10.4.2020.donela je dve uredbe za oporavak privrede:

  1. Uredbu o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru I novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19. Shodno ovoj uredbi koja se odnosi na fiskalne pogodnosti, podrazumevaju se mere poreske politike, definisanje plaćanje poreza i doprinosa za zaposlene. Između ostalog, odlaže se plaćanje poreza i doprinosa na zarade za preduzeća u privatnom sektoru dok traje vanredno stanje.
  2. Uredbu o utvrđivanju programa finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19 izazvane virusom SARS-CоV-2. Ovom uredbom je određena direktna pomoć privatnom sektoru u iznosu od tri minimalne zarade za radnike preduzetnicima koji se paušalno oporezuju i koji plaćaju porez na stvarni prihod, kao i mikro, malim i srednjim preduzećima. Isto tako se odnosi na finansijsku podršku privrednim subjektima za održavanje likvidnosti. Država će izdvojiti 24 milijardi dinara za odobravanje kredita preko Fonda za razvoj, a kamata će iznositi 1%. Pravo na korišćenje sredstava imaće preduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća koja su u većinskom privatnom ili zadružnom vlasništvu, uz uslov da obavljaju proizvodnu, uslužnu, trgovinsku i poljoprivrednu delatnost.

Konkretna primena i realizacija se očekuje u narednom periodu. Opširnije o ovim merama možete čitati na: https://www.mfin.gov.rs/tip-propisa/uredbe/