1 idealan dan u Nišu - Halo Travel


U SUSRET ETNO NIŠU

 

            Za putnike namernike u Niš, turiste žnatiželjne da se upoznaju sa starim srpskim običajima i željne  dobre priče uz koju čašicu domaće preporučujemo jednodnevu turu U SUSRET ETNO NIŠU.

 

Program počinjemo srpskom dobrodošlicom – posluženje domaćina u narodnoj nošnji po starom srpskom običaju (hleb i so, domaća rakija, slatko i voda, čaj - aerodrom ili hotel).

Vreme predviđeno za smeštaj i kraći odmor.

 

Polazak u razgledanje grada (lokalni vodič + slušalice):

Tvrđava (foto-stop)–Banovina–most na Nišavi–Gradska kuća-Trg kralja Milana-Kazandžijsko sokače - pauza za kafu u nekom od kafea na niškoj kaldrmi. Odlazak do ranohrišćanske bazilike sa martirijumom (foto-stop), ranohrišćanske grobnice sa freskama (Jagodin mala), Ćele kule (foto-stop). Nastavak puta kroz Jelašničku klisuru - kraće panoramsko razgledanje ostataka rimskih bedema i razgledanje dolomitskih stubova.

Ručak (niški specijaliteti) u etno-restoranu.

Nastavak razgledanja sa vodičem preko Niške Banje. Nakon razgledanja banje pauza za osveženje ili velnes spa popodnevni tretman.

 

Povratak u centar grada preko lokaliteta Medijana. Razgledanje mesta rođenja cara Konstantina, uz domaće vino koje se služi u rimskim peharima.

 

Od 20 sati večera u niškom seoskom domaćinstvu, uz vatru, pečenje sa ražnja i muziku pomalo zaboravljenih srpskih instrumenata (frule, harmonike, gajde, duduče, tarabuka itd.). Noćenje.

 

SENZACIONALNO: U 2011 godini najavljujemo mogućnost razgledanja grada tramvajem na konjsku vuču. Tramvaj je u Nišu svojevrsna urbana legenda, a upotrebi je bio pre II svetskog rata, od 1929. godine.

Medijana je zatvorena do septembra 2013. godine.

O AGENCIJI

 

            Turistička agencija „HALO TRAVEL” d.o.o. nalazi se u Nišu u ulici Vožda Karađorđa 11. Agencija je osnovana 18.10.2006. godine U agenciji je zaposleno 4 radnika, na mestima referenta prodaje, proizvodnje i organizovanja putovanja, finansija, administracije i realizacije turističkih putovanja.

„HALO TRAVEL” d.o.o. Niš posluje kao TUR OPERATOR, odnosno organizator turističkih aranžmana. Svi zaposleni u Halo Travel Niš su pratioci grupa na putovanjima u inostranstvu i zemlji jer najbolje poznaju turističke aranžmane koje osmišljavaju i kreiraju, kao i destinacije koje organizuju, a sve u cilju što bolje realizacije programa, kvalitetnije usluge i ostvarivanja što boljeg kontakta agencija–putnik. Agencija je na taj način ostvarila veliki broj zadovoljnih putnika koji joj se uvek vrlo rado vraćaju.

Ujedinjujući mladost sa iskustvom i znanje sa ambicijom, Halo Travel agencija je stvorila jedan dinamičan, moderan i uspešan tim, a rezultati su evidentni kroz povećanje broja klijenata koji nam ukazuju poverenje. No želje i namere nisu dovoljne da bi putnici bili zadovoljni, već rad i upornost da se dostignuti kvaliteti usluga održe i unapređuju.

            „HALO TRAVEL” d.o.o. jedine kompromise čini po pitanju cena, a svojim putnicima uvek nudi visok kvalitet prevoza, smeštaja i usluga.

            Želimo vam lepo i ugodno putovanje sa „HALO TRAVEL” agencijom.

 

INFORMACIJE

 

Ime: Preduzeće za turizam, saobraćaj i ugostiteljstvo Halo Travel d.o.o

Adresa: Vožda Karađorđa 11, Niš

Tel/fax: 018 522 652, 517 752

E-mail:  halotravel@yahoo.com

Veb sajt: www.halotravel.co.rs